Inici del projecte SITLESS

El dia 1 de Maig va iniciar-se oficialment el projecte SITLESS: Exercise Referral Schemes enhanced by Self-Management Strategies to battle sedentary behaviour. SITLESS és una iniciativa finançada per la Comissió Europea (beca 634270) dins del marc del programa Horizon 2020 amb la participació de set institucions de sis països diferents.

La Fundació Salut i Envelliment actua com a centre coordinador d’aquest projecte, que va ser presentat a la convocatòria PHC-17-2014: Comparing the effectiveness of existing healthcare interventions in the elderly.

Aquest assaig clínic multicèntric evaluarà l’efectivitat d’una intervenció per reduir el comportament sedentari en persones grans. Es compararan 3 braços: 1) grup d'intervenció d’exercici físic complementat amb estratègies d’autocura, 2) grup d'intervenció amb exercici físic sol i 3) grup control amb tractament habitual.


Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horizon 2020, sota l'acord número  634270