Una investigació de la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, seleccionada entre els 48 estudis psicosocials acceptats per a la seva publicació al Congrés Annual de l'American Society of Clinical Oncology (ASCO 2015)

Aquesta recerca ha estat possible amb la col·laboració de SOLTI, grup acadèmicde recerca oncològica que desenvolupa assajos clínics d'excel·lència en càncer de pit sense ànim de lucre.

Aquest any, la Reunió Annual de la Societat Americana d'Oncologia Clínica comptarà amb estudis d'investigació pricosocial de primer ordre provinents d'entitats tan acreditades com el Massachusetts General Hospital, la Berlin School of Public Health, la Universitätsmedizin Berlin, el MD Anderson Cancer Center, la Johns Hopkins University School of Medicine, el Stanford University Medical Center, la University of California, la Tel-Aviv University, entre d'altres.

Les investigadores de la Fundació Salut i Envelliment - UAB, Giovanna Gabriele i Laura Fernández Maldonado, han participat en la difusió de la recerca realitzada des de Catalunya amb l'aportació en primícia del primer estudi qualitatiu multicèntric realitzat a Espanya sobre la percepció del procés de participació en assajos clínics de dones afectades per càncer de pit. L'estudi qualitatiu, dissenyat per les dues investigadores, es va iniciar l'any 2014 i ha comptat amb la col·laboració dels hospitals de referència de Sevilla (Hospital Virgen del Rocío), Madrid (Hospital Universitario 12 de Octubre), Barcelona (Hospital Universitari Vall d'Hebrón) i València (Hospital Clínic Universitari de València).

Els resultats obtinguts han estat considerats d'interès per a la seva publicació i difusió a la prestigiosa revista Journal of Clinical Oncology 33, 2015 (suppl; abstr e20570). Pot consultar l'abstract a l'enllaç següent:

http://abstracts.asco.org/156/AbstView_156_149765.html

Aquest any, ASCO ha rebut més de 5900 abstracts, que van ser revisats pel Comitè Científic de la Societat Americana d'Oncologia Clínica.