La Fundació Salut i Envelliment, al taller APTITUDE amb la OMS

El passat 21 de juny, es van reunir a Toulouse els representants de la Xarxa Aptitude, un espai de reflexió entre experts i professionals relacionats amb el procés d’envelliment per debatre sobre la capacitat intrínseca: un nou concepte per definir en l’àmbit d’estudi de l’envelliment. En aquesta xarxa es troben entitats com la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària o l’Hospital de Toulouse, principal organitzador de l’encontre.

Aptitude és una xarxa d’experts i agents de la regió transfronterera entre Espanya, Andorra i França que promouen l'atenció, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia. El principal objectiu d’aquesta xarxa és desenvolupar un programa conjunt d’accions de prevenció de la discapacitat en persones grans de la regió.

A la reunió també hi van assistir representants de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb els quals es va organitzar un taller d'un dia sobre la capacitat intrínseca d'aquest organisme en relació amb l'envelliment actiu.

Durant el taller, es van posar sobre la taula els cinc components de la capacitat intrínseca -cognició, estat psicosocial, funcions sensorials, vitalitat o energia, i locomoció-, contemplats per la OMS, i els possibles mètodes d’avaluació del seu estat.